Dela bokmärken
Foto: © Peter Appelin

Hemma i Jönköping

Sista flyttkartongen tömd, soffan på plats, nu blir det pizza! Kolla utsikten, vilken vacker skyline det är på kvällen. Mycket att upptäcka, nya kvarter att lära känna och vänner att hitta. Vad väntar runt hörnet?

Gårdens alla barn samlas nyfiket kring flyttbilen. En ny familj ska flytta in i lägenheten längst upp. Har de barn? Hur gamla? Är de leksugna? Kanske en ny bästis, att ta sällskap med till skolan eller gunga ikapp med på lekplatsen. 

Hej, vill ni ha kaffe? De nya grannarna i huset bredvid knackar på och tittar in. Bryr sig inte om ursäkterna om att inget är klart än, inga tavlor på väggarna. Vill bara hälsa välkommen.

Första egna lägenheten, äntligen. En kort tur från högskolan på ärvda cykeln med cykelkorg – att lasta full med matvaror på hemvägen. Till helgen blir det middag med nya klasskompisarna och jo, om jag känner mamma rätt kommer hon förbi med matlådor och bullar. 

Bygglov och godkänt från grannarna, nu är det dags att sätta spaden i marken. Bygga eget bo. Tänk att ett nytt boende kan väcka sån barnslig förväntan så sent i livet, i en stad som varit hemma sen barnsben. 

Hur bor du?

Ändrad: fredag 21 maj 2021