Dela bokmärken

Näringsliv

Etablera eller expandera? Här drivs och växer tiotusentals företag och organisationer.

Foto: © Unsplash

Entreprenörskap i vårt DNA

Etablera eller expandera? Här drivs och växer tiotusentals företag och organisationer – med stor branschbredd. Från ledande högteknologiska bolag till småskaliga uppstickare som konkurrerar med idékraft och framåtanda.

Jönköping växer med stor kraft och högt tempo. Nya kvarter tar form och stadskärnan stärks och vidgas. Vi står på språngbrädan, redo att ta ett av våra största utvecklingskliv, på väg mot att bli 200 000 invånare, och bli en av Sveriges största städer. I takt med att vi blir fler ökar också behov av service och utbud – vilket ger massor av nya affärsmöjligheter.

Idag är Jönköping en framtidskommun som lockar företag och investeringar från hela världen. En plats där privata och offentliga aktörer förenas kring förverkligande av innovationer, idéer och visioner. Och framförallt en plats som bjuder på livskvalitet långt vidare än Vättern – internationella idrottsarenor, strålande friluftsliv och exklusiva kulturevent.

Jönköping brukar beskrivas som en mittpunkt för framgång. Och det logistiska läget är fördelaktigt, men näringslivet i Jönköping idag kretsar kring en glödande kärna av högteknologiska framgångar, en central och framgångsrik högskola och självklar stadspuls.

Ändrad: tisdag 5 oktober 2021


Mer om näringsliv

Hitta media i vår Toolbox

Behöver du mer material om näringslivet i Jönköping? Spana in vår toolbox. Där finns bilder, filmklipp, foton och texter att använda fritt.